کاهش ۴ درصدی تولید و توزیع روغن نباتی در ۷ ماهه ۹۶

در ۷ ماهه نخست سال شاهد کاهش ۴ درصدی تولید و توزیع بوده ایم و اگرچه شرایط اقتصادی کشور از سال ۹۲ تا کنون نشان دهنده رکود اقتصادی و تداوم آن است ، اما کاهش تولید روغن نباتی طی ماه های اخیر در کشور نگران کننده بوده است

امیرهوشنگ بیرشک دبیر انجمن روغن نباتی ایران در برنامه همایش بین المللی روغن های خوراکی، دانه های روغنی و صنایع وابسته، اظهار کرد: با توجه به اهمیت روغن نباتی به عنوان یک کالای اساسی و استراتژیک در کشور و حضور و نقش اساسی دولت در فرایند تأمین، تولید، قیمت گذاری و توزیع، از مسئولان وزرای وزارتخانه های مرتبط با این صنعت دعوت شده بود که به سبب حساسیت قیمت نان و تغییر دادن تصمیمات ستاد پشتیبانی تنظیم بازار همزمان با همایش امروز، جلساتی در ریاست جمهوری تشکیل شد و معاونان وزرا در آنجا حضور دارند.

وی با اشاره به اینکه برای صنعت روغن نباتی می توان 3 مقطع زمانی پس از انقلاب را در نظر گرفت، افزود: مقطع اول مربوط به دوران دفاع مقدس و کارخانجاتی که مربوط به دوره پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور وجود داشتند، مقطع دوم دوران اصلاحات و رشد و ظرفیت سازی صنعت در کشور بود و مقطع سوم را می توان دوره تنوع در محصولات نامید.

بیرشک به ایجاد ظرفیت دو میلیون تنی تولید در سال 85 اشاره کرد و گفت: میزان تولید روغن به صورت جامع از 90 درصد در سال 70 به 50 درصد در سال 90 کاهش یافت. ضمن آنکه در استاندارهای تولید روغن نباتی و افزایش کمی و کیفی تولیدات تجدیدنظری صورت گرفت.

این مقام مسئول سال 90 به بعد را دوره بحران ارزی، روند رو به رشد تأسیس واحدهای کوچک، تنوع در دسته بندی و تغییر در فرمولاسیون محصولات نام برد.


ظرفیت تولید روغن نباتی به 4 میلیون تن در سال رسیده است

وی با بیان اینکه اکنون ظرفیت تولید روغن نباتی به 4 میلیون تن در سال رسیده است، بیان کرد: اکنون حداکثر رقابت درصنعت شکل گرفته و در طی این دوران مصرف کنندگان طعم شیرین رقابت سازنده تولیدکنندگان را در تنوع بسته بندی، افزایش کیفیت و کاهش قیمت لمس کرده اند.

بیرشک با اشاره به اینکه روغن خام اولین واژه معنادار در صنعت روغن نباتی کشور است، تصریح کرد: چگونگی تأمین روغن خام و میزان وابستگی آن به واردات در زمان های مختلف تغییرات و تحولات زیادی را در استانداردها و بسته بندی های روغن نباتی ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: میزان وابستگی ما در دهه 90 تغییر معناداری نداشته و در طی این دوران تحولاتی در ارتقای کیفیت روغن نباتی تولیدی صورت گرفته است.

دبیر انجمن روغن نباتی ایران با اظهار نگرانی از کاهش تولید روغن نباتی، یادآور شد: در 7 ماهه نخست سال شاهد کاهش 4 درصدی تولید و توزیع بوده ایم و اگرچه شرایط اقتصادی کشور از سال 92 تا کنون نشان دهنده رکود اقتصادی و تداوم آن است ، اما کاهش تولید روغن نباتی طی ماه های اخیر در کشور نگران کننده بوده است.

وی ادامه داد: علی رغم افزایش واردات روغن خام، کاهش معنادار تولید در فصل مصرف طی 7 ماه اخیر نگران کننده است که علت اصلی آن را می توان در نبود همراهی ستاد پشتیبانی تنظیم بازار در بررسی و تصویب پیشنهاد افزایش قیمت روغن نباتی که به تأیید سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان رسیده، دانست.

بیرشک با اشاره به چالش های اساسی پیش روی صنعت روغن نباتی تصریح کرد: عدم بست و توسعه فرهنگ مصرف روغن نباتی در کشور توسط دستگاه های مسئول نظارت کننده در سلامت جامعه، ورود برخی سازمان ها و افراد غیرمتخصص در حوزه تصمیم گیری موضوعات مرتبط با بهداشت و استاندارهای روغن نباتی، نبود ثبات در قوانین و مقررات مربوط به واردات روغن خام و دانه های روغنی، علاقه مند نبودن برخی مسئولین به گسترش فضای رقابت در صنعت و همچنین نمونه ای از چالش های پیش روی صنعت روغن نباتی به شمار می رود.

وی با اشاره به اینکه گردش مالی سالیانه صنعت روغن نباتی بیش از 11 هزار میلیارد تومان است، یادآور شد: صنعت روغن نباتی به عنوان یکی از بزرگترین صنایع ملی کشور متعهد به حمایت از بخش کشاورزی و تولیدات داخلی است که همواره از مسئولان تقاضا دارد که در جهت حمایت از بخش کشاورزی و تولیدات داخلی صنعت روغن نباتی را از بخش نامه ها، آیین نامه ها و عوارض های متعددی که سبب افزایش قیمت تمام شده محصول است، معاف کنند.

کد خبر 22635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 2 =